Friday

Zwart-witlogo in legostijl voor coworkingplek Friday

• Zwart en wit als verwijzing naar het industriële karakter van het pand.
• Logo en huisstijl verbeelden de vrijheid en flexibiliteit van de coworkers.
• Meer dan coworking: community van freelancers in de creatieve sector.

Oprichter van coworkingruimte Friday

Ik ben zelf de oprichter van Friday: een coworkingplek voor creatieve professionelen op een paar stappen van station Antwerpen-Berchem. De huisstijl en het logo ontwierp ik uiteraard zelf. In de vormgeving vind je de historiek van het pand, de flexibiliteit van coworking en het speelse karakter van de creatieve sector terug.

Logo als bouwmodule

Friday is een coworkingplek waar je naartoe komt als het jou uitkomt: voor een halve of een hele dag, een keer per week of elke dag. Je nodigt er klanten uit, en organiseert er events en vergaderingen. Je vindt er niet alleen de rust en focus om je deadlines te halen. Je krijgt er ook de nodige afleiding en inspiratie van andere coworkers. En je bouwt tegelijk een professioneel netwerk op. Die flexibiliteit en vrijheid zitten in de huisstijl van Friday. Het logo bestaat uit bouwblokjes. Jij kiest zelf hoeveel ‘Friday’ je nodig hebt.

Oude diamantslijperij in Antwerpen

Coworkingplek Friday ligt in een oude diamantslijperij, verscholen achter de rijhuizen op de Lange Leemstraat. Met de betonnen vloer en de onbewerkte muren is de geschiedenis van de diamantindustrie nooit ver weg. Dat industriële karakter zit in het zwart en wit van de Friday-huisstijl.

Meer dan een creatief netwerk

Intussen is Friday de creatieve sector ontgroeid. Maar in die eerste jaren waren de coworkers allemaal grafisch vormgevers, copywriters, fotografen en marketeers uit Antwerpen. We zagen elkaar niet alleen op, maar ook naast het werk. Die gemoedelijkheid zit mee in die huisstijl. Uit het modulaire logo groeide een Friday-lettertype. En iedere coworker kreeg een naamkaartje à la Friday. Veel van die creatives werken nog steeds regelmatig samen met Studio Andrea Paolini.

Elk bedrijf heeft een sterk verhaal dat je kunt vertellen in je huisstijl. Wat is jouw verhaal?

Mail of bel voor een afspraak.