Antwerp Models

Branding als diversiteitsstatement voor Antwerp Models

• Een urbanhuisstijl met hoekige, dikke letters
• Gelijkheidsteken als terugkerend symbool
• Zalmroze accenten als aandachtstrekker

De uitdaging

Hoe vang je diversiteit en streetstyle in een merkontwerp? Dat was de uitdaging bij Antwerp Models, een modellenbureau met een missie. Hun logo werd een statement op zich, met het gelijkheidsteken als kernsymbool.

Een logo als een statement

Wie Antwerp Models ziet, ziet het equality sign – hun pleidooi voor meer diversiteit. En die begint bij hun eigen modellen. Gekleurd, androgyn, met imperfecties. Ver weg van de stereotypen. Zo moest ook de huisstijl zijn. Ik startte met een harde, dikke typografie in zwart en wit met hoekige letters. What you see is what you get. Daar kwam later de roze kleur bij om de connectie te maken met het menselijke.

Moodboard voor je nieuwe huisstijl

Ik begin pas een logo of huisstijl te ontwerpen als het duidelijk is waar je naartoe wilt. Wat is je verhaal? Welk imago wil je overbrengen? Hoe moeten mensen je onthouden? Daarom werk ik bijna altijd met moodboards, ook bij Antwerp Models. Zo kan ik heel gericht ontwerpen.

Huisstijl, magazine en promotiemateriaal

Ik ontwierp voor Antwerp Models de nieuwe huisstijl met het logo, zorgde voor de vormgeving van hun modellenmagazine en leverde de ontwerpen voor het promotiemateriaal – de totebags met het gelijkheidsteken. Studio Andrea Paolini maakte voor Antwerp Models een rechttoe rechtaan merkdesign dat schreeuwt ‘hier staan we voor’.

Zoek jij als bedrijf ook een brand statement om mee uit te pakken?

Neem dan contact op en vertel me wat je nodig hebt.